kórházi tapasztalatok

 2011.02.14. 15:33

A felvetéseteknek eleget téve, megkezdem a sort a mi kórházi tapasztalatunkkal.

A SOTE I.számú gyermekklinikáján voltunk a Doktornő beutalójával a kakilási és bukós problémák miatt.Ahogy ez mindenhol szokás bejelentkeztünk és átküldtek minket az osztályra.Ott rögtön egy üres ágyhoz vezetett minket egy fiatal doktornő, amit nem értettünk, mert csak egy gasztroenterológiai vizsgálatra mentünk.Aztán jöttek, mentek és jött a Doktor Úr, elmondtam, hogy mi a panasz és megvizsgálta a gyerkőcöt, majd vettek tőle vért és úgy váltunk el, hogy 2 hét múlva menjünk vissza.Végezetül ez a fiatal doktornő, aki felvett minket az osztályra odalépett és bizalmasan közölte, hogy legközelebb, ha ilyen van forduljunk nyugodtan a gyerekorvosunkhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mammamia.blog.hu/api/trackback/id/tr472660711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancsiancsi 2011.02.21. 14:01:14

Nekünk kórházi tapasztalatunk szerencsére eddig nem volt (kopp-kopp), max. kivizsgálásra ugrottunk a kistarcsai kórházba.
Nagyon tudom viszont ajánlani mindenféle bőrgyógyászati problémák esetén dr. Fehér Ágnest a gödöllői Egészségközpontban (nem fizetős!).

laulip 2011.03.10. 09:33:35

Sziasztok! Mi kórházban még csak egyszer voltunk (hála Istennek!), de fontosnak tartottam, hogy megosszunk nem személyes, szubjektív tapasztalatokat, hanem gyakorlati tudnivalókat egymással.
Mi a Bethesda földszinti (talán sürgősségi, belgyógyászati?) részlegén voltunk, viszketős bőrkiütés miatt. A kórtermek viszonylag kicsik, és hivatalosan anyuka SEM aludhat bent, csak széken ülve... Apuka éjszakára kizárva. Ha szerencséd van, nagy ágyba kerül a gyermek, ahol Te is elférsz mellette éjjel. Nem szólnak, de a házirendben benne van, hogy tilos. Nekünk első éjszaka nem volt ilyen szerencsénk, rácsos magasított ágyat kapott a 4,5 éves gyerekem. Apa hozott be polifoamot meg hálózsákot, hogy tudjak én is pihenni a földön, az ágya mellett. Éjjel jött talán kétszer is a nővérke lázat mérni, fölpattantam, de nem szólt egy szót sem. Következő nap (részlegfelújítás miatt) új helyre kerültünk, de megint magas rácsos ágyba. Ott már nem volt annyi hely, ahová le tudtam volna tenni a matracomat, mert konkrétan átesett volna rajtam az éjszakás nővérke, mivel csak az út közepére tudtam volna feküdni. Aztán jött a megváltás: újabb helyre kerülünk, NAGY ágyba. És ott töltöttünk még egy éjszakát, kicsit kényelmesebben. Ami fontos lehet a számotokra is: kaját csak a gyerek kap (nem is vártam el), de az udvaron van egy étterem-féle, ahol van reggelire való, menü rendelhető ebédre, elérhető áron (5-600Ft). A vizitről sajnos a szülőket kiküldik (???), és jó 10 orvos dünnyög a gyerekek feje fölött, amit aztán kortól függően vagy el tud mondani a gyerek, vagy sem (inkább sem). Utána vadászni kell egy ismerős orvost, aki ott volt, hogy mondja el, mi a szitu?! Vizsgálatokra kíséri nővérke is a gyereket, de mindenképp érdemes a szülőnek is menni. Délelőtt nem mehetsz ki az udvarra, a játszótérre a gyerekkel, mert várni kell a nagyvizitet. Délután, ebéd után csendespihenő. Ha kevés az ennivaló a gyerkőcnek, gond nélkül adnak még. És persze egyik anyuka sem néz ki azért, ha megeszed a maradékát :) Ennyi, ha kérdés van, keressetek meg. De kívánom, hogy senki se kerüljön kórházba a gyermekével! Üdv: Réka
süti beállítások módosítása